Now showing items 114-133 of 1063

    • Den nordvest-russiske fiskeflåten i endring – konsekvenser for råstoffhandelen med Norge 

      Bendiksen, Bjørn Inge; Nilssen, Frode (Nofima rapportserie, Research report, 2001)
      Nordvest-russisk fiskeflåte har de siste ti årene vært en viktig leverandør av råstoff til nordnorsk fiskeindustri. Endringer i nordvest-russisk fiskeflåte, der ferskfisktrålere fases ut til fordel for fabrikktrålere eller ...
    • Det egner seg! Økonomiske effekter av selektivt lineagn 

      Henriksen, Edgar (Nofima rapportserie, Research report, 2009)
      Nofima Marked har testet om agn i poser (poseagn) ville gi bedre økonomi i fiske etter hyse med handengt line. Agnet skulle angivelig gi større fangstrater i hysefiske og større hyse. Poseagn, poseagn tilsatt rødåtepulver, ...
    • Det franske markedet for hvitfisk. Tinte filetprodukter av hvitfisk, status og framtidig utvikling 

      Egeness, Finn-Arne; Monfort, Marie Christine (Nofima rapportserie, Research report, 2011)
      Studier av det britiske markedet har vist at tinte filetprodukter av torsk og hyse i stor grad har erstattet genuint ferske produkter i det britiske dagligvaremarkedet. Kan norske aktører oppleve den samme utviklingen i ...
    • Det kommersielle potensialet til oppdrettstorsk – Innledende undersøkelser om kvalitet, markedsoppfattelse og økonomi 

      Heide, Morten; Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Esaiassen, Margrethe; Hermansen, Øystein; Hustad, Anette; Joensen, Sjúrður; Johansen, Ove; Kristoffersen, Silje; Nikitina, Ekaterina; Martinsen, Gustav; Tobiassen, Torbjørn Inge (Nofima rapportserie, Research report, 2022)
      I denne rapporten studeres 5. generasjons oppdrettstorsk produsert ved Havbruksstasjonen i Tromsø. Prosjektet har en eksplorativ tilnærming, der målsetningen er å identifisere relevante problemstillinger for videre ...
    • Deteksjon av kveis i fiskemuskel. Evaluering av avbildene spektroskopi som metode 

      Heia, Karsten; Nilsen, Heidi (Nofima rapportserie, Research report, 2001)
      Kveis i fiskeprodukter er et estetisk problem. For å sikre trygg markedstilgang og å unngå reklamasjoner er det av stor betydning å kunne tilby kveisfrie produkter. For å finne og fjerne parasitter i hvitfisk har det derfor ...
    • Differensiering av laks i Sør-Afrika 

      Egeness, Finn-Arne; Heide, Morten; Sogn-Grundvåg, Geir (Research report, 2015)
      Denne rapporten fokuserer på hvordan og i hvilken grad laks presenteres i supermarkeder og restauranter i det sørafrikanske markedet. Sentrale spørsmål vi søker svar på er: hvordan forsøkes laks differensiert mot forbruker? ...
    • Distriktskvoteordningen – Fangståret 2007 

      Hermansen, Øystein; Dreyer, Bent (Nofima rapportserie, Research report, 2008)
      Distriktskvoteordningen ble introdusert i 2006 og videreført i 2007. Hensikten med denne rapporten er å evaluere hvordan ordningen fungerte i 2007. Rapporten tar utgangspunkt i de justeringene som ble foretatt av ordningen ...
    • Dokumentasjon av lovlig fanget fisk og innføring av vedikjedesporing – fase 2 

      Robertsen, Roy; Kristiansen, Arnfinn; Ramsøy, Sigbjørn (Nofima rapportserie, Research report, 2011)
      Dokumentasjon på matsikkerhet, kvalitet, velferd og positive helseegenskaper er et ledd i moderne matproduksjon som nesten er like betydningsfull som selve produktets positive egenskaper. Dokumentasjons- og sporingssystem ...
    • Dokumentasjon av råstoffegenskaper hos økologisk laks.Forprosjekt 

      Åsli, Magnus; Mørkøre, Turid (Nofima rapportserie, Research report, 2011)
      Filetkvaliteten av økologisk og konvensjonelt produsert laks ble sammenlignet. Filetene kom fra to oppdrettere som produserer både konvensjonell og økologisk laks, og fileter fra to vektklasser (3-4 kg og 5-6 kg) ble ...
    • Dokumentasjon av sosial bærekraft i norsk fangstbasert fiskerinæring 

      Nøstvold, Bjørg Helen; Ødegård, Anne Mette; Svorken, Marianne; Honkanen, Pirjo; Andersen, Rolf Kristian; Young, James A. (Nofima rapportserie, Research report, 2019)
      De siste 20 årene har det kommet stadig flere initiativer for sertifisering knyttet til miljømessig bærekraft. Kundene, først og fremst supermarkedene, har i senere år begynt å etterspørre dokumentasjon også på sosial ...
    • Dramatisk tidsbesparelse og forbedring av produktkvalitet for varmebehandlet mat med Shaka-varmebehandling.Fiskesuppe og risgrøt som modellprodukter 

      Øines, Sigurd; Skuland, Aase Vorre (Nofima rapportserie, Research report, 2010)
      Gjennom en rekke forsøk ble det utviklet effektive varmebehandlingsmetoder for risgrøt og fiskesuppe. Det gikk mye raskere å varmebehandle suppen med risting enn uten. Det tok 67 minutter å oppnå en P90°C10°C -verdi på 10 ...
    • Drift og videreutvikling av bærekraftportalen – Fase 2. Faglig sluttrapport FHF-prosjekt 901541 

      Mikkelsen, Eirik Inge; Robertsen, Roy; Myhre, Magnus Stoud (Nofima rapportserie, Research report, 2024)
      Dette er faglig sluttrapport fra prosjektet «Drift og videreutvikling av bærekraftportalen – Fase 2». Prosjektet har vært finansiert av Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering (FHF), prosjekt 901541. Prosjektet ...
    • Driftsundersøkelsen i fiskeindustrien - Oppsummering av inntjening og lønnsomhet i 2000 

      Bendiksen, Bjørn Inge (Nofima rapportserie, Research report, 2001)
      En gjennomgang av tall fra 480 norske fiskeforedlingsbedrifter viser at lønnsomheten i fiskeindustrien samlet sett bedret seg marginalt i 2000 sammenlignet med 1999. Best lønnsomhet hadde rekeindustrien, konsumdelen av ...
    • Driftsundersøkelsen i fiskeindustrien - Oppsummering av inntjening og lønnsomhet i 2001 

      Bendiksen, Bjørn Inge (Nofima rapportserie, Research report, 2002)
      En gjennomgang av tall fra nærmere 480 norske fiskeindustribedrifter viser at også 2001 ble et vanskelig år for store deler av fiskeindustrien. Best lønnsomhet hadde sildemel- og sildolje-industrien, fulgt av tørrfisk- og ...
    • Driftsundersøkelsen i fiskeindustrien - Oppsummering av inntjening og lønnsomhet i 2002 

      Bendiksen, Bjørn Inge (Research report, 2003)
      Tall fra 451 norske fiskeindustribedrifter viser at 2002 ble et av de vanskeligste årene for norsk fiskeindustri på svært lenge. Med få unntak var lønnsomheten betydelig svakere i alle sektorer sammenlignet med året før. ...
    • Driftsundersøkelsen i fiskeindustrien - Oppsummering av inntjening og lønnsomhet i 2003 

      Bendiksen, Bjørn Inge (Research report, 2004)
      Etter å ha tapt over 700 millioner kroner i 2002 bedret fiskeindustriens inntjening seg betydelig i fjor. Industriens samlede resultat i 2003 gikk likevel ut i null. Fjoråret ble et langt bedre år for store deler av ...
    • Driftsundersøkelsen i fiskeindustrien – Driftsårene 2016 og 2017 

      Nyrud, Thomas; Bendiksen, Bjørn Inge (Nofima rapportserie, Research report, 2019)
      Konsumindustrien hadde et ordinært resultat før skatt på 0,9 % av driftsinntektene i 2017, mot -1,3 % i 2016. Tallene i 2016 var sterkt påvirket av store tap i selskapet Salmar AS, og holder vi dette selskapet utenfor ...
    • Driftsundersøkelsen i fiskeindustrien – Driftsåret 2014 

      Nyrud, Thomas; Bendiksen, Bjørn Inge (Nofima rapportserie, Research report, 2017)
      Driftsåret 2014 viste en forbedring av lønnsomheten i den norske fiskeindustrien sammenlignet med foregående år. Innen hvitfiskindustrien så især produsentene av konvensjonelle produkter (saltfisk, klippfisk og tørrfisk) ...
    • Driftsundersøkelsen i fiskeindustrien – Driftsåret 2015 

      Bendiksen, Bjørn Inge; Nyrud, Thomas (Nofima rapportserie, Research report, 2018)
      Lønnsomheten i norsk fiskeindustri var historisk god også i 2015, etter at en fallende trend ble brutt året før og lønnsomheten forbedret seg betydelig. Resultatmarginen for fiskeindustrien som helhet steg fra 1,9 % i 2014 ...
    • Driftsundersøkelsen i fiskeindustrien – Oppsummering av inntjening og lønnsomhet i 2004 

      Bendiksen, Bjørn Inge (Nofima rapportserie, Research report, 2005)
      Lønnsomheten i norsk fiskeindustri var i 2004 på sitt høyeste nivå siden 1998. Spesielt var det markert fremgang i deler av hvitfiskindustrien. Best lønnsomhet hadde produsentene av tørrfisk, som hadde et overskudd som ...