Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorGundersen, Bjørn
dc.contributor.authorDahl, Reidun Wenche
dc.date.accessioned2018-12-10T10:30:02Z
dc.date.available2018-12-10T10:30:02Z
dc.date.created2015-02-04T15:25:34Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.isbn978-82-7251-660-3
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2576847
dc.description.abstractVåre registreringer og observasjoner i bedriften Modolv Sjøset Pelagic A/S viste at råstoffet til hvitlaksmasse holdt god kvalitet. Gjennom pH-målinger utført på hvitlaksmasse i bedriften og på prøver av produksjoner forut for vårt besøk i bedriften viste at pH- varierte fra 6,6-6,8. Dette indikerer at råstoffet var av god kvalitet(høy ferskhet). Gjennom vår spørreundersøkelse til båtene som deltok i hvitlaksfisket, fikk vi avdekket at båtene som hadde svart på våre spørreskjema holdt råstoffet godt kjølt om bord. Denne gode nedkjølingen holdt seg gjennom hele produksjonsprosessen og kom aldri over +10o C. Det er vanskelig å trekke generelle slutninger ut fra så få innleverte spørreskjema. Det viser imidlertid at råstoffet som ble landet var 2-3 døgn gammelt. Dette gir grunnlag for produksjon av hvitlaksfarse fra høy til god kvalitet, i følge rapport fra Norconsev 1997(1) bør ikke råstoffet være mer enn 4 døgn før det går til separering for å få hvitlaksmasse av god kvalitet. Analyser fra produksjonen viser at den jevnt over holdt god kvalitet. En av båtene som leverte hadde noe lavere gelstyrke enn ønskelig. Det ble også avdekket at hvitlaksmassen fra bedriften hadde høyere andel sorte flekker enn den færøyske. Her vil det være verdt å jobbe videre med selve separasjonstrinnet for å søke å løse dette. Analyse av gelstyrke viste at de produksjonene som var gjennomført i bedriften ga gelstyrke av god til høy kvalitet. Gelstyrken på to parti ferdig blokk av hvitlaksmasse fra Modolv Sjøset Pelagic A/S viste seg å være like god om ikke bedre enn to prøver fra Færøyske hvitlaks produksjoner. Det samme gjaldt farge målt som hvithet (W). Prosjektet er finansiert av fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond.
dc.description.abstractOptimalisering av kvaliteten på fryst hvitlaksmasse
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=R2YvRCWWnbUqRYv5zqz6XAG9Z5W%2b8h0hUBj%2f1IHwC9w%3d&docid=0887b9ec3120f4ba1aac3770f0fa2ec10
dc.titleOptimalisering av kvaliteten på fryst hvitlaksmasse
dc.title.alternativeOptimalisering av kvaliteten på fryst hvitlaksmasse
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber31
dc.source.issue29/2008
dc.identifier.cristin1217045
dc.relation.projectNofima AS: 20493
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel