Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorArnesen, Jan-Arne
dc.contributor.authorGildberg, Asbjørn
dc.date.accessioned2018-11-26T11:26:42Z
dc.date.available2018-11-26T11:26:42Z
dc.date.created2014-12-08T15:33:15Z
dc.date.issued2001
dc.identifier.isbn82-7251-464-8
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2574813
dc.description.abstractMålsetningen med dette arbeidet var å framskaffe kunnskap om gelatin fra selskinn. Det ble utført forsøk i laboratorieskala for å finne gunstige betingelser for forbehandling av skinn og gelatinekstraksjon før et større forsøk i pilotskala ble gjennomført.Det ble utført kjemisk og teknisk karakterisering av gelatin ekstrahert ved 60 og 75C, og det ble gjort sammenligninger med gelatin fra torskeskinn og standard pattedyrgelatin. Resultatene viser at gelatin fra selskinn (voksen grønnlandssel) har kjemiske og tekniske egenskaper som er svært like egenskapene til standard pattedyrgelatin, mens egenskapene avviker sterkt fra de vi finner hos gelatin fra torskeskinn. Mens smeltepunktet for gel laget av torskeskinngelatin er bare 10C, smelter gel laget av selskinngelatin først ved ca 26C. Det er derfor grunn til å anta at selskinngelatin kan være et substitutt for standard pattedyrgelatin på bulkmarketed, men kan neppe gi grunnlag for framstilling av høypris spesialprodukter for fototeknisk anvendelse, slik som f.eks gelatin fra torskeskinn. Våre resultater viser at det kan utvinnes ca 0.7 kg tørt gelatin fra et grønnlandsselskinn av normal størrelse.
dc.description.abstractGelatin fra selskinn – framstilling og karakterisering
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS (tidligere Fiskeriforskning)
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=cXVnLRRfnoR8ZGjzoZK%2f8zmlDWcgN%2f6byy%2bP9jLmPg0%3d&docid=0cd64280a5e8843feac8956a9e2f80b33
dc.titleGelatin fra selskinn – framstilling og karakterisering
dc.title.alternativeGelatin fra selskinn – framstilling og karakterisering
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber9
dc.source.issue1/2001
dc.identifier.cristin1182313
dc.relation.projectNofima AS: 2070
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel