dc.contributor.author | Øines, Sigurd | |
dc.contributor.author | Skuland, Aase Vorre | |
dc.date.accessioned | 2018-09-26T07:36:04Z | |
dc.date.available | 2018-09-26T07:36:04Z | |
dc.date.created | 2014-11-11T15:45:28Z | |
dc.date.issued | 2010 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-7251-789-1 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2564597 | |
dc.description.abstract | Gjennom en rekke forsøk ble det utviklet effektive varmebehandlingsmetoder for risgrøt og fiskesuppe. Det gikk mye raskere å varmebehandle suppen med risting enn uten. Det tok 67 minutter å oppnå en P90°C10°C -verdi på 10 min i suppen under statisk behandling og 11 minutter å oppnå samme P-verdi med risting. Det ble funnet at metodene for varmebehandling ga signifikante forskjeller i sensoriske egenskaper på fiskesuppen. Statisk varmebehandling ga mindre tyggemotstand i grønnsakene enn Shaka. Koking av grøt med risting ga et produkt med meget god konsistens, mens bruk av samme varmebehandlingsprogram uten risting resulterte i at risen ble liggende i en klump på bunnen av begeret uten å blande seg med melken. P100°C 9°C - verdien var også lavere ved koking i statisk autoklav. | |
dc.description.abstract | Dramatisk tidsbesparelse og forbedring av produktkvalitet for varmebehandlet mat med Shaka-varmebehandling.Fiskesuppe og risgrøt som modellprodukter | |
dc.language.iso | mis | |
dc.publisher | Nofima AS | |
dc.relation.ispartof | Nofima rapportserie | |
dc.relation.ispartofseries | Nofima rapportserie | |
dc.relation.uri | https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=YOhykbnglafP07bx4FQCEn7HrGEjoQpOpYM3WEps1iU%3d&docid=069f375110de34764aaa1d1d03bc15c60 | |
dc.title | Dramatisk tidsbesparelse og forbedring av produktkvalitet for varmebehandlet mat med Shaka-varmebehandling.Fiskesuppe og risgrøt som modellprodukter | |
dc.title.alternative | Dramatisk tidsbesparelse og forbedring av produktkvalitet for varmebehandlet mat med Shaka-varmebehandling.Fiskesuppe og risgrøt som modellprodukter | |
dc.type | Research report | |
dc.description.version | publishedVersion | |
dc.source.pagenumber | 17 | |
dc.source.issue | 25/2010 | |
dc.identifier.cristin | 1172039 | |
dc.relation.project | Nofima AS: 1142 | |
cristin.unitcode | 7543,2,4,0 | |
cristin.unitname | Prosessteknologi | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |