Show simple item record

dc.contributor.authorNøstvold, Bjørg Helen
dc.contributor.authorAlm, Siril
dc.contributor.authorPleym, Ingelinn Eskildsen
dc.contributor.authorHonkanen, Pirjo
dc.date.accessioned2018-09-26T07:35:12Z
dc.date.available2018-09-26T07:35:12Z
dc.date.created2014-11-12T12:23:22Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.isbn978-82-7251-793-8
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2564588
dc.description.abstractDenne rapporten er en del av et FHF finansiert prosjekt ”Etterspørselsforhold knyttet til bærekraft og miljø” og bygger videre på rapporten ”Hva menes med bærekraftig sjømat”. Rapporten er basert på intervjuer blant sertifiserings- og miljøorganisasjoner samt norske eksportører og produsenter. Rapporten danner et grunnlag for videre undersøkelser blant industrielle innkjøpere/ledelse og forbrukere. Fokus på bærekraft og krav om sertifisering er kommet for å bli. Diskusjonene dreier seg om hvor fort denne utviklingen vil gå, hva begrepet bærekraft skal omfavne, hvor strenge kravene bak sertifiseringene bør være og om sertifisering er veien å gå. NGOene har ulikt fokus og ulike arbeidsmetoder, fra offentlige aksjoner til samarbeid med bedrifter, myndigheter og andre organisasjoner. NGOer og bedrifter er enige i at selv om bærekraftig utvikling er et samfunnsansvar så må myndigheter legge til rette gjennom lover og regler. Norsk næring får internasjonal anerkjennelse for sitt fokus på bærekraft, men har også mye arbeid igjen for å bli 100 % bærekraftige etter FAOs definisjon. NGOene og bedriftene mener at fokus på bærekraft ikke er forbrukerdrevet, men drevet fram av detaljistene. Både detaljister og forbrukere vil være sentrale i det videre arbeidet i prosjektet.
dc.description.abstractHva er drivkraften bak bærekraftig sjømat og hvordan er norsk sjømatnæring posisjonert?Fagrapport 2 og 3
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=S6jGgZoZ%2bDaTIEu8XAGhsXH%2fFihF04M9B0Sa95au%2fcA%3d&docid=08090242a652b417fbb818f3fbcbbe427
dc.titleHva er drivkraften bak bærekraftig sjømat og hvordan er norsk sjømatnæring posisjonert?Fagrapport 2 og 3
dc.title.alternativeHva er drivkraften bak bærekraftig sjømat og hvordan er norsk sjømatnæring posisjonert?Fagrapport 2 og 3
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber25
dc.source.issue27/2010
dc.identifier.cristin1172238
dc.relation.projectNofima AS: 20753
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900273
cristin.unitcode7543,2,1,0
cristin.unitnameMarkedsforskning
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record