dc.contributor.author | Heide, Morten | |
dc.contributor.author | Carlehög, Mats | |
dc.date.accessioned | 2018-08-13T10:24:24Z | |
dc.date.available | 2018-08-13T10:24:24Z | |
dc.date.created | 2014-10-01T12:58:53Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2557694 | |
dc.description.abstract | Den overordnede målsetningen med prosjektet var å utvikle middagsretter med fryste pillede reker som ingrediens til det norske forbrukermarkedet. Prosjektet har utviklet 17 oppskrifter som har fått god evaluering i forbrukertester i Tromsø og Stavanger. Videre har prosjektet vist at 3 av disse oppskriftene presterer godt i en konkret brukssituasjon, de krever liten tid og kunnskap og er enkle å tilberede. Oppskriftene er tatt i bruk av næringen, både på emballasje, i oppskriftshefter og på nettsider. Oppskriftene ble utviklet av kokker fra 3 ulike matfaglige miljøer med basis i 4 ulike typer fryste pillede reker. Rettene ble utprøvd av totalt 400 forbrukere i en kantinetest i Tromsø og Stavanger. I videreføringen av kantinetesten ble 3 retter testet ut av 210 forbrukere i en hjemmetest i Tromsø. Prosjektet viser at forbrukerne både Tromsø og Stavanger har svært liten erfaring i å kjøpe og anvende pillede reker. Dette gjør det viktig for rekeindustrien å synliggjøre for forbrukerne at disse produktene er på markedet, og at det er utviklet en rekke oppskrifter for rekene. Forbrukerne forventet at retter med pillede reker skulle være mer komplisert å tilberede enn de erfarte. Dette kan være en potensiell barriere for at forbrukerne tar i bruk oppskriftene fra dette prosjektet. Av denne grunn burde rekenæringen kommunisere til forbruker at middagsrettene med reke er enkle å tilberede, særlig rettene som ble testet hjemme av forbruker. | |
dc.description.abstract | Rapport/Report 23/2011 english summar | |
dc.description.abstract | Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens | |
dc.language.iso | mis | |
dc.publisher | Nofima AS | |
dc.relation.ispartof | Nofima rapportserie | |
dc.relation.ispartofseries | Nofima rapportserie | |
dc.relation.uri | https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=T9YPopAGG6CXguTkCaXAU6G6%2boDd4G4rmPgdXwfxgps%3d&docid=0ba2992f6c63b46438a5f562d198221b8 | |
dc.title | Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens | |
dc.title.alternative | Rapport/Report 23/2011 english summar | |
dc.title.alternative | Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens | |
dc.type | Research report | |
dc.description.version | publishedVersion | |
dc.source.pagenumber | 65 | |
dc.source.issue | 23/2011 | |
dc.identifier.cristin | 1160441 | |
dc.relation.project | Nofima AS: 21096 | |
dc.relation.project | Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900520 | |
cristin.unitcode | 7543,2,1,0 | |
cristin.unitcode | 7543,2,5,0 | |
cristin.unitname | Markedsforskning | |
cristin.unitname | Sjømatindustri | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |