dc.contributor.author | Iversen, Audun | |
dc.contributor.author | Ryeng, Agnete A | |
dc.date.accessioned | 2018-07-06T08:46:32Z | |
dc.date.available | 2018-07-06T08:46:32Z | |
dc.date.created | 2014-09-15T10:06:24Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-8296-007-6 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2504629 | |
dc.description.abstract | Sushikonsumet har økt voldsomt de siste årene, både i Norge og i en rekke internasjonale markeder. Fra å være et ukjent, eksotisk og eksklusivt gourmetprodukt har sushi utviklet seg til et volumprodukt med stort salg av ferdige sushibrett i butikkhyllene. Dette skjedde først gjennom et voksende antall sushirestauranter og take-away steder i Oslo og de store byene, mens vi det siste året også har sett en sterk utvikling i dagligvaresegmentet, hvor sushi også har blitt mer tilgjengelig utenfor de store byene. Sushi finnes nå som et rimelig volumprodukt i form av ferdige sushibrett i butikkhyllene. Utviklingen viser at flere av aktørene i markedet ser behov for et bredere produktspekter. Vi har definert ulike konsepter som er tilgjengelige i dag: volum/standardbrett, dagsfersk/”gourmet”-brett, fileter av ”sashimikvalitet”, catering, ingredienser/kit/tilbehør, shop-in-shop og Kokk i butikk. Disse er beskrevet og muligheter og utfordringer er diskutert. En del utfordringer er like for flere konsepter. De viktigste er god kvalitet på råvarene, ferskhet, god logistikk, spesielle krav i forhold til frysing, tilbereding og hygiene, og et sterkt prispress fra dagligvarekjedene som hemmer utviklingen av sortimentet. | |
dc.description.abstract | Rapport/Report 25/2012 English summary | |
dc.description.abstract | Sushi i Norge: Produkter og konsepter | |
dc.language.iso | mis | |
dc.publisher | Nofima AS | |
dc.relation.ispartof | Nofima rapportserie | |
dc.relation.ispartofseries | Nofima rapportserie | |
dc.relation.uri | https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=mabJG9my0G8NfYNrcBDqDaV3geELw2kwOLXLv23Ozyw%3d&docid=0cb8c49ef59c04b38b2eed615897aaf38 | |
dc.title | Sushi i Norge: Produkter og konsepter | |
dc.title.alternative | Rapport/Report 25/2012 English summary | |
dc.title.alternative | Sushi i Norge: Produkter og konsepter | |
dc.type | Research report | |
dc.description.version | publishedVersion | |
dc.source.pagenumber | 17 | |
dc.source.issue | 25/2012 | |
dc.identifier.cristin | 1154373 | |
dc.relation.project | Nofima AS: 10037 | |
dc.relation.project | Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900705 | |
cristin.unitcode | 7543,2,3,0 | |
cristin.unitcode | 7543,2,1,0 | |
cristin.unitname | Næringsøkonomi | |
cristin.unitname | Markedsforskning | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |