Browsing NOFIMA vitenarkiv by Author "Øines, Sigurd"
Now showing items 1-5 of 5
-
Determining the optimal shaking rate of a reciprocal agitation sterilization system for liquid foods: A computational approach with experimental validation
Erdogdu, Ferruh; Tutar, Mustafa; Øines, Sigurd; Barreno, Igor; Skipnes, Dagbjørn (Peer reviewed; Journal article, 2016) -
Determining the optimal shaking rate of a reciprocal agitation sterilization system for liquid foods: A computational approach with experimental validation
Erdogdu, Ferruh; Tutar, Mustafa; Øines, Sigurd; Barreno, Igor; Skipnes, Dagbjørn (Peer reviewed; Journal article, 2016) -
Dramatisk tidsbesparelse og forbedring av produktkvalitet for varmebehandlet mat med Shaka-varmebehandling.Fiskesuppe og risgrøt som modellprodukter
Øines, Sigurd; Skuland, Aase Vorre (Nofima rapportserie, Research report, 2010)Gjennom en rekke forsøk ble det utviklet effektive varmebehandlingsmetoder for risgrøt og fiskesuppe. Det gikk mye raskere å varmebehandle suppen med risting enn uten. Det tok 67 minutter å oppnå en P90°C10°C -verdi på 10 ... -
Microbial growth in modified atmosphere packaged blue mussels (Mytilus edulis)
Rosnes, Jan Thomas; Kleiberg, Gro haugvaldstad; Sivertsvik, Morten; Øines, Sigurd; Prante, Per Henrik; Lunestad, Bjørn Tore; Lorentzen, Grete Elisabeth (Chapter, 2006) -
Stillehavsøsters som råstoff for bearbeidede produkter
Øines, Sigurd (Nofima rapportserie, Research report, 2019)Stillehavsøsters (Crassostrea gigas) er en relativt ny art langs kysten i Sør-Norge. Den utgjør en trussel for mange arter i strandsonen og den har et enormt spredningspotensiale. Miljødirektoratet har laget en handlingsplan ...