Blar i NOFIMA vitenarkiv på forfatter "Moen, Birgitte"
-
Pervasive Listeria monocytogenes Is Common in the Norwegian Food System and Is Associated with Increased Prevalence of Stress Survival and Resistance Determinants
Fagerlund, Annette; Wagner, Eva; Møretrø, Trond; Heir, Even; Moen, Birgitte; Rychli, Kathrin; Langsrud, Solveig (Peer reviewed; Journal article, 2022)To investigate the diversity, distribution, persistence, and prevalence of stress survival and resistance genes of Listeria monocytogenes clones dominating in food processing environments in Norway, genome sequences from ... -
Produksjonshygiene og holdbarhet av pre-rigor laksefilet (forprosjekt). Nivå av bakterier og kartlegging av bakterieflora/mikrobiota på pre-rigor produsert islagret laksefilet
Heir, Even; Langsrud, Solveig; Moen, Birgitte; Hansen, Anlaug ådland (Research report, 2013)Formålet med dette forprosjektet har vært å gi en oversikt over dagens status for prosess/hygieneforhold som kan ha betydning for kvalitet og holdbarhet til fersk, islagret pre-rigor filetert laks. Arbeidet er gjennomført ... -
Surveillance of Listeria monocytogenes: Early detection, population dynamics and quasimetagenomic sequencing during selective enrichment
Wagner, Eva; Fagerlund, Annette; Langsrud, Solveig; Møretrø, Trond; Jensen, Merete Rusås; Moen, Birgitte (Peer reviewed; Journal article, 2021)In this study, we addressed different aspects regarding the implementation of quasimetagenomic sequencing as a hybrid surveillance method in combination with enrichment for early detection of Listeria monocytogenes in the ... -
Test av verktøy for kontroll med Listeria i laks og lakseprodukter. Faglig sluttrapport
Heir, Even; Holck, Askild Lorentz; Carlehög, Mats; Henriksen, Edgar; Solberg, Lars Erik; Jensen, Merete Rusås; Liland, Kristian Hovde; Moen, Birgitte (Nofima rapportserie, Research report, 2020)Målet med prosjektet var å framskaffe kunnskap om metoder for å redusere Listeria på rå og røkt laks. Metoder og teknologier som ble ansett å kunne oppfylle viktige kriterier knyttet til Listeria-effekt, laksekvalitet, ... -
Test av verktøy for kontroll med Listeria i laks og lakseprodukter. Faglig sluttrapport
Heir, Even; Holck, Askild Lorentz; Carlehög, Mats; Henriksen, Edgar; Solberg, Lars Erik; Jensen, Merete Rusås; Liland, Kristian Hovde; Moen, Birgitte (Nofima rapportserie, Research report, 2020)Målet med prosjektet var å framskaffe kunnskap om metoder for å redusere Listeria på rå og røkt laks. Metoder og teknologier som ble ansett å kunne oppfylle viktige kriterier knyttet til Listeria-effekt, laksekvalitet, ... -
The effects of different hygiene procedures in reducing bacterial contamination in a model domestic kitchen
Røssvoll, Elin; Langsrud, Solveig; Bloomfield, S; Moen, Birgitte; Heir, Even; Møretrø, Trond (Peer reviewed; Journal article, 2015)AIMS: Few studies have compared the effectiveness of hygienic cleaning under simulated use conditions. This study compares commonly used and novel cleaning methods for food contact and hand contact surfaces in kitchens. ... -
The effects of different hygiene procedures in reducing bacterial contamination in a model domestic kitchen
Røssvoll, Elin; Langsrud, Solveig; Bloomfield, S; Moen, Birgitte; Heir, Even; Møretrø, Trond (Peer reviewed; Journal article, 2015)AIMS: Few studies have compared the effectiveness of hygienic cleaning under simulated use conditions. This study compares commonly used and novel cleaning methods for food contact and hand contact surfaces in kitchens. ... -
Veileder: Bruk av helgenomsekvensering for forebygging og kontroll av Listeria monocytogenes i matindustrien
Langsrud, Solveig; Fagerlund, Annette; Moen, Birgitte; Møretrø, Trond; Heir, Even (Research report, 2024)Denne veilederen er utarbeidet av forskerne Solveig Langsrud, Annette Fagerlund, Trond Møretrø, Even Heir og Birgitte i Moen i prosjektet PathoSeq og er basert på både praktisk kunnskap og forskning. Det er matprodusenter ...