Blar i NOFIMA vitenarkiv på forfatter "Heide, Morten"
-
Klippfisk – en samling populærvitenskapelige artikler
Østli, Jens; Heide, Morten; Reiertsen, Merit; Nøstvold, Bjørg Helen; Bjørkevoll, Ingebrigt (Nofima rapportserie, Research report, 2007)Fiskeriforskning har i lengre tid drevet markedsforskning med utgangspunkt i klippfisk og Portugal. I denne rapporten har vi samlet de populærvitenskapelige artiklene som oppsummerer mange av de resultatene forskningen har ... -
Kunnskaps- og erfaringsgrunnlag for torskeoppdrett
Henriksen, Edgar; Heide, Morten; Hansen, Øyvind J; Mortensen, Atle (Nofima rapportserie;, Research report, 2018)På oppdrag fra NFD har Nofima sammenfattet relevant kunnskaps- og erfaringsgrunnlag for torskeoppdrett for å kunne gi anbefalinger for fremtidig utvikling. Studier av torskens reproduksjonsbiologi, fra 1970-tallet, gjorde ... -
Kvalitet på filetprodukter av kvalitetsmerket skrei
Lorentzen, Grete Elisabeth; Heide, Morten; Tobiassen, Torbjørn; Ageeva, Tatiana Nikolaevna (Research report, 2016)Målet med dette prosjektet er å fremskaffe vitenskapelig dokumentasjon på holdbarhet på skreifileter lagret kjølt. Prosjektet har bestått av to deler; i den første delen ble temperatur i skrei målt fra landing av fangst ... -
Kvalitetsanalyser og markedstest av gryteklar tørrfisk
Bjørkevoll, Ingebrigt; Heide, Morten; Østli, Jens (Research report, 2004)Rapporten omfatter resultatene fra en kvalitetsanalyse av utvannet tørrfisk og en markedsundersøkelse med fokus på utvikling av utvannet tørrfisk som et produkt for det norske restaurantsegmentet. Med utgangspunkt i ... -
Laks til Sør-Afrika – Sluttrapport FHF
Sogn-Grundvåg, Geir; Egeness, Finn-Arne; Heide, Morten (Research report, 2015) -
Laks til Sør-Afrika. Handelsstatistikk og makroøkonomiske rammebetingelser
Egeness, Finn-Arne; Heide, Morten (Research report, 2014)Rapporten ser nærmere på det sørafrikanske markedet for laks. Rapporten viser at Sør-Afrika importerer stadig mer laks. Totalt ble det importert rundt 5.000 tonn laks i 2013. Fersk laks er den største kategorien med cirka ... -
Levendefangst og vedlikeholdsfôring av sei som grunnlag for produktutvikling og markedsutvikling
Aas, Kåre; Heide, Morten; Tobiassen, Torbjørn (Nofima rapportserie, Research report, 2007)Mer enn 70 % av sei fanget med not er under 1,2 kilo sløyd. Det er denne fisken som har potensialet til å levendelagres og fôres. Dette råstoffet gir imidlertid filetprodukter som det er liten interesse for i de tradisjonelle ... -
Markeds- og produktutvikling av tørrfisk i Nigeria
Heide, Morten; Richardsen, Roger Norvald (Nofima rapportserie, Research report, 2002)Rapporten tar for seg markeds- og produktutvikling av tørrfisk i Nigeria. Først presenteres den historiske utviklingen i det nigerianske tørrfiskmarkedet. Deretter beskrives dagens markedssituasjon for tørrfisk i Nigeria ... -
Markedsendringer i britiske supermarkedkjeder – tint blir ferskt
Egeness, Finn-Arne; Østli, Jens; Bendiksen, Bjørn Inge; Nøstvold, Bjørg Helen; Heide, Morten (Nofima rapportserie, Research report, 2010)Ulike filetprodukter av hvitfisk er viktige produkter i norsk fiskeri- og havbruksnæring. Rapporten viser at det britiske markedet er i endring. Tinte filetprodukter har fått innpass i det som har vært etablerte kanaler ... -
Markedsforskning knyttet til sjømat - Kartlegging i Norge, Vest-Europa og Nord-Amerika
Bjørklund, Oddrun; Asche, Frank; Sogn-Grundvåg, Geir; Tveterås, Ragnar; Honkanen, Pirjo; Voldnes, Gøril; Isaksen, John Roald; Heide, Morten (Nofima rapportserie, Research report, 2010)Denne rapporten er en kartlegging av markedsforskning knyttet til sjømat i Norge, Vest-Europa og Nord-Amerika. Hensikten er å få oversikt over hvilke organisasjoner som gjør hva knyttet til dette temaet. Kartleggingen viser ... -
Markedsmessige muligheter og barrierer for norsk stillehavsøsters
Heide, Morten; Altintzoglou, Themistoklis; Honkanen, Pirjo (Nofima rapportserie, Research report, 2017)Bestanden av stillehavsøsters i Norge har hatt en dramatisk økning de siste årene. Denne rapporten undersøker markedsmessige muligheter og barrierer for stillehavsøsters som en ekspansiv sjømatressurs fra Norge. Resultatene ... -
Markedstest av gryteklar klippfisk
Heide, Morten; Bjørkevoll, Ingebrigt (Research report, 2003)Rapporten omfatter resultatene fra en markedsundersøkelse der et utvalg på 15 norske kjøkkensjefer har vurdert kvaliteten på to typer gryteklar klippfisk, Graudo og Cresido. Resultatene viser at gryteklar klippfisk har ... -
Markedstest av oppdrettet torsk i det spanske restaurantsegmentet
Østli, Jens; Heide, Morten (Research report, 2004)Denne rapporten beskriver resultatene av en markedstest av oppdrettstorsk gjort hos ca 30 spanske kjøkkensjefer i november 2003. Eksportutvalget for fisk var oppdragsgiver og samarbeidspartner i studien. Resultatene ... -
Markedstest av oppdrettstorsk i England og Italia – Britiske og italienske kokkers oppfattelse av oppdrettstorsk fra Norge
Johansen, Ove; Voldnes, Gøril; Heide, Morten (Nofima rapportserie, Research report, 2023) -
Markedstest av reinkalvkjøtt i det norske restaurantsegmentet
Heide, Morten; Utsi, Tove Aagnes; Østli, Jens (Nofima rapportserie, Research report, 2009)Rapporten omfatter resultatene fra en markedstest der 30 norske kjøkkensjefer har prøvd både reinkalvkjøtt og kjøtt fra voksen rein (simle). Målsettingen med undersøkelsen var å undersøke om en introduksjon av reinkalvkjøtt ... -
Markedsvurdering av nye sildeprodukter i Ukraina og Tyskland
Heide, Morten; Skåra, Torstein; Sætren, Øyvind (Research report, 2014)Denne rapporten omhandler en markedsevaluering av ulike varianter av modnet og/eller saltet sildefilet blant industrielle kunder i Tyskland og Ukraina. Produktene i markedsvurderingen ble valgt ut med basis i sensoriske ... -
The market for marine ingredients for food and agricultural Application - Coldwater prawn (Pandalus boralis), Blue mussels (Mytilus edulis) and Brown crab (Cancer pagurus)
Heide, Morten; Altintzoglou, Themistoklis; Whitaker, Ragnhild Dragøy (Nofima rapportserie;, Research report, 2020)This report focuses on the market for marine ingredients from Coldwater prawn (Pandalus boralis), Blue mussels (Mytilus edulis) and Brown crab (Cancer pagurus). Specifically, this report focuses on the market for chitin ... -
The market for marine ingredients for food and agricultural Application - Coldwater prawn (Pandalus boralis), Blue mussels (Mytilus edulis) and Brown crab (Cancer pagurus)
Heide, Morten; Altintzoglou, Themistoklis; Whitaker, Ragnhild Dragøy (Nofima rapportserie;, Research report, 2020)This report focuses on the market for marine ingredients from Coldwater prawn (Pandalus boralis), Blue mussels (Mytilus edulis) and Brown crab (Cancer pagurus). Specifically, this report focuses on the market for chitin ... -
Nye metoder for bedre holdbarhet og mer miljøvennlig transport av lakseprodukter, faglig sluttrapport
Rotabakk, Bjørn Tore; Heide, Morten; Skåra, Torstein; Voldnes, Gøril; Lerfall, Jørgen; Vangen, Emma Råkvåg; Ziegler, Friederike; Iversen, Audun (Nofima rapportserie, Research report, 2023)Resultatene i dette prosjektet viser at det er fullt mulig å senke klimautslippet knyttet til transport av norsk laks. Ved å gå over til eksport av fryst laks med båt til markeder som i dag får fersk fisk transportert med ... -
Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens
Heide, Morten; Carlehög, Mats (Nofima rapportserie, Research report, 2011)Den overordnede målsetningen med prosjektet var å utvikle middagsretter med fryste pillede reker som ingrediens til det norske forbrukermarkedet. Prosjektet har utviklet 17 oppskrifter som har fått god evaluering i ...