Blar i NOFIMA vitenarkiv på forfatter "Esaiassen, Margrethe"
-
Likt og ulikt - vraking av saltfisk i Norge og Spania
Nøstvold, Bjørg Helen; Hansen, Kristin Beate; Joensen, Sjúrður; Østli, Jens; Esaiassen, Margrethe (Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Nutritional value and storage stability in commercially produced organically and conventionally farmed Atlantic salmon (Salmo salar L.) in Norway
Esaiassen, Margrethe; Jensen, Tonje Kristin; Edvinsen, Guro Kristine; Otnæs, Carina H.A.; Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Mæhre, Hanne K (Journal article, 2022)Salmon feeds have changed over the years, leading to changed biochemical composition of the fish. The main aim of this study was to compare biochemical compositions and storage stability of commercially produced organic ... -
Quality aspects of fillet, loin and tail products made from live-stored feed-deprived Atlantic cod (Gadus morhua L.) at different times post mortem
Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Olsen, Ragnar Ludvig; Joensen, Sjurdur; Esaiassen, Margrethe (Journal article; Peer reviewed, 2018) -
Råstoffbehandling av Pandalus borealis - påvirkning på pilleutbytte og pillbarhet Gjennomgang av tidligere FoU-arbeid
Esaiassen, Margrethe (Nofima rapportserie, Research report, 2023)På 80- og 90-tallet ble det gjennomført en rekke prosjekter for å utvikle og optimalisere industriell pilling av reker. Det ble også undersøkt hvordan ulik behandling av rekeråstoffet påvirket utbyttet og pille-egenskapene. ... -
Salt content in herring – How the salt content in herring changes during capture and catch handling
Hansen, Kristin Beate; Olsen, Stein Harris; Esaiassen, Margrethe (Nofima rapportserie, Research report, 2023)Brazil applies a threshold limit value for the amount of salt that is accepted in natural herring, namely 134 mg sodium per 100 g fillet. Compared with the salt content values found in the relevant literature, and the ... -
Saltinnhold i sild – Hvordan saltinnholdet i sild endres under fangst og fangsthåndtering
Hansen, Kristin Beate; Olsen, Stein Harris; Esaiassen, Margrethe (Nofima rapportserie, Research report, 2023) -
Smak, lukt og konsistens på klippfisk - Effekter av ulike typer råstoff og saltmodningstemperaturer. Et ledd i markedsdrevet produktutvikling
Joensen, Sjurdur; Carlehög, Mats; Lauritzsen, Kristin; Eilertsen, Guro; Esaiassen, Margrethe (Nofima rapportserie, Research report, 2006)Det finnes lite kunnskap om hva som påvirker lukt, smak og konsistens på klippfisk. Dette arbeidet er et ledd i å kunne differensiere klippfiskprodukter og etter hvert kunne merke dem etter de spesielle egenskaper produktet ... -
SPEKTEK - Utvikling av spektroskopiske teknikker for hurtig kvalitetsbestemmelse av fersk fisk
Nilsen, Heidi; Esaiassen, Margrethe (Research report, 2004)Fiskeindustrien i Norge opplever reduksjon i tilgangen på råstoff samtidig som det stilles høyere krav til kvalitetsprodukter av næringsmidler. Dette medfører økende behov for kunnskap om – og karakterisering av – ... -
Sulting av oppdrettstorsk
Esaiassen, Margrethe; Akse, Leif; Joensen, Sjurdur; Midling, Kjell Øyvind; Tobiassen, Torbjørn; Wilhelmsen, Kjetil; Aas, Kåre (Nofima rapportserie, Research report, 2006)I prosjektet er det undersøkt hvor lang sultetid som kreves for å tømme mage- og tarmsystemet i oppdrettstorsk for fôrrester, og hvordan fysiologiske faktorer som lengde, vekt, kondisjonsfaktor, levervekt og gonadevekst ... -
Temperatur i kjøledisk - en kritisk suksessfaktor for brettpakket fersk fisk
Esaiassen, Margrethe; Joensen, Sjurdur; Akse, Leif; Tobiassen, Torbjørn; Eilertsen, Guro; Dahl, Reidun Wenche; Bjørkevoll, Ingebrigt (Nofima rapportserie, Research report, 2006)Hovedmålet i dette prosjektet er å undersøke kvalitet og holdbarhet av brettpakkede (prepakkede) lakse- og torskeprodukter ved ulike lagringstemperaturer. Det er en generell oppfatning at tilstrekkelig lav temperatur, helst ... -
The Effect of Buffer Towing on Quality Aspects of Frozen and Thawed Atlantic Cod (Gadus Morhua)
Esaiassen, Margrethe; Jensen, Tonje Kristin; Eilertsen, Venil T.; Larsen, Roger B.; Olsen, Stein Harris; Tobiassen, Torbjørn Inge (Peer reviewed; Journal article, 2022) -
Verktøy for å måle fiskekvalitet - basert på forbrukernes oppfatning (Fase 1 – Forprosjekt). Sluttrapport
Nilsen, Heidi; Esaiassen, Margrethe; Østli, Jens; Nøstvold, Bjørg Helen; Pleym, Ingelinn Eskildsen; Reynisson, Eyjólfur; Skjelvareid, Martin Hansen; Heia, Karsten (Research report, 2014)Ved å ha et enkelt verktøy til bruk ved vurdering av kvalitet på fisk i disk kan man sikre at fisk som tilbys forbrukerne har god kvalitet. Det er imidlertid vanskelig å måle fiskekvalitet. Samtidig er det behov for et ...